Jan 14, 2010

Kembali

It has been so long since i updated this blog last time.
Quite busy?? a lil bit busy la.
So, it doesn't matter if i rambling all over like crazy, right?

blogger-emoticon.blogspot.com
I'm on my way to settle down the changing of my structure program.
I won't be in the thesis anymore. so, bye2 mr thesis. I do love u but i have to let u go.
Even though it's quite late to do these changes, yes there are a lot of changes, I decided not to stay in.
I am not what I am when I do all these things.
Lucky me, I still have a choice instead of quitting my study.

Next, I get to do the most thing that I really love.
Wah, teaching again.
Almost half a year, I haven't been teaching anyone,but now I have my own student.
Baru sorang je. But it doesn't matter. Janji lepas merindu mengajar.

Ada orang tanya hari tu, kenapa tak posting??
Tak suka mengajar ke??
Or are u a chicken??

Chicken??Ayam??
Oh, saya bukan pengecut.
I do love teaching.
Really fall in love with teaching.
But, I hate the clerks' works.
Rimas la kerja-kerja pengkeranian ni.
Ada yang tak telus.
There must be pros and cons kan..

Budak-budak sekarang, tak tau nak kata macam mana.
Yang baik tu memang la ramai, tapi yang tak reti bahasa pun ramai juga.
Macam-macam yang dah ditemui, ini baru sikit.

1. Datang jumpa cikgu di bilik guru, dan bagi tau cikgu tu: "cikgu, pengetua nak jumpa".
padahal,tipu2 jek. Cikgu ni pun cepat-cepat lah menggelabah. Yelah, pengetua nak jumpa kan.

2. Perkara biasa, mengorat cikgu. Adakah mereka ini hilang respek dengan cikgu??

3. Membahasakan diri "kau", "aku" dengan cikgu. Haish, mana la sikap hormat mereka ni??

4. Membuat perkara yang tak senonoh dalam kelas masa cikgu tengah mengajar.
Macam2 trick budak-budak ni boleh buat.
Ada yang curi2 duduk bersebelahan dan mengurut antara satu sama lain.
Plus, there's a student who was caught while masturbating. Astaghfirullah..

5. Agaknya dah boring tak melakukan perkara nakal atau dah kekeringan idea, ada pulak yang sanggup mencari kerja.
Batu nisan di tanah perkuburan tu ditukarkan antara satu sama lain. Contohnya, batu nisan A ditukar di kubur B.
Macam mana la waris si mati nak cari kubur.

Enough here. banyak lagi kalau nak share kat sini.
Mari kita sama-sama berdoa, semoga perkara-perkara macam ni tak berlaku lagi

This is why I am here and not going for any posting. I skipped 2 interviews before this.
If I have enough courage and be ready for the responsibility, I'll go back to school. InsyaAllah.

If you like this article, please click LIKE button below. Thank you.

2 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

nape dasat sangat dak sekolah zaman sekarang ni? mak bapak tak panatau anak2 kot.

nisadaud said...

macam2 faktor la kot.
peer pressure pon yg menyebabkan sume ni leh terjadi.